Bewaar deze activiteit als favoriet in 'Mijn naslagwerk' via het sterretje rechts naast de titel.

Fair Trade in het personeelsrestaurant

Activiteit

Van 4 tot 14 oktober was er terug een Week van de Fair Trade en waren er overal in België activiteiten die mensen laten kennismaken met eerlijke handel en eerlijke producten.

Als Faire Provincie voert ook de Provincie Oost-Vlaanderen fair trade hoog in het vaandel. In het personeelsrestaurant stonden er de hele week heerlijke gerechten uit de wereldkeuken op het menu. Vanzelfsprekend werden daarbij maximaal gebruik gemaakt van eerlijke ingrediënten. 

Dankzij de medewerking van chefkok Jan Huylebroeck en zijn team werd de hele week een culinaire faire ontdekkingstocht. Je kon genieten van een Indische curry, een stoofpotje uit Sumatra, balletjes met een Thaise inspiratie, shakshuka uit de Maghreb en Hongaarse goulash om de week af te sluiten. Voor elk vleesgerecht was er  een heerlijke vegetarische variant voorzien. Vanzelfsprekend waren ook de voorgerechten en desserts ware lekkernijen. Wat denk je van een bananenbloesemsalade of van een brownie met eerlijke koffie. Je kunt het volledige menu downloaden hier op deze pagina bij 'handige links'.

Wie meer informatie wenst over fair trade of andere mondiale thema’s, kan trouwens terecht bij de Dienst Mondiale Solidariteit. Het documentatiecentrum leent een waaier aan educatief materiaal uit dat goed van pas komt bij vormingen, tentoonstellingen en evenementen.

Partners

Provinciale  Fair Trade trekkersgroep bestaande uit medewerkers van verschillende diensten zoals Dienst Landbouw, Interne dienst Welzijn, Milieu & Duurzaamheid, Economische Raad Oost-Vlaanderen (EROV), Directie Onderwijsinstellingen, Aankoopdienst, Dienst Communicatie & Marketing en Dienst Mondiale Solidariteit.

Doelgroep

Personeel van de Provincie Oost-Vlaanderen 

Kostprijs

De Dienst Mondiale Solidariteit betaalde de meerprijs op wat normaal gezien het budget is voor de aankoop van voedingsproducten voor één werkweek. Dit kwam op ongeveer 650 EUR (inclusief dranken).

Lege ster Ster