Bewaar deze activiteit als favoriet in 'Mijn naslagwerk' via het sterretje rechts naast de titel.

Chocomelkactie in kader van de Week van de Fair Trade in Nazareth

Activiteit

Inwoners van de gemeente Nazareth kregen de kans om een tablet Fair Trade chocolade op te halen in de lokale Oxfam Wereldwinkel én een liter verse melk bij één van de lokale deelnemende melkveehouders. Dit werd gratis aangeboden slechts 1 per gezin en in ruil voor het uitknipbonnetje uit de gemeentelijke infokrant. 

Doel van de actie was het duurzaam consumeren bij de bevolking stimuleren, meer specifiek Fair Trade en lokaal geproduceerde voeding. Daarom werd er gekozen voor een chocomelkactie. De producten werden gratis aangeboden, dit om inwoners te stimuleren om deze producten eens te proeven. Door de inwoners met een uitknipbonnetje naar de Wereldwinkel en de lokale boerderijen te laten stappen, konden de inwoners tegelijkertijd kennis maken met deze locaties en hun aanbod. Doel daarvan was om de stap naar een volgende aankoop te verkleinen.

De belangrijkste manier van aankondiging van deze actie was een publicatie in de gemeentelijke infokrant. Daarin stonden de uitknipbonnetjes waarmee de chocolade en melk afgehaald konden worden. Daarnaast werd er ook over de actie gecommuniceerd via de gemeentelijke nieuwsbrief, de Nazareth-app, de gemeentelijke website en sociale media. Verder werd de actie ook op de wekelijkse markt gepromoot door de Fair Trade trekkersgroep.

Partners

Het concept van de actie kwam tot stand door de gemeente Nazareth in samenwerking met de lokale Fair Trade Trekkersgroep, Oxfam Wereldwinkel Nazareth en een 6-tal lokale melkveehouders.

Doelgroep

Alle inwoners van Nazareth

Kostprijs

De kosten werden door de gemeente gedragen. Uiteindelijk werden er 157 tabletten chocolade en 90 liter melk opgehaald.

Lege ster Ster