Bewaar deze activiteit als favoriet in 'Mijn naslagwerk' via het sterretje rechts naast de titel.

Stedenband tussen Guaranda en Evergem

Evergem onderhoudt sinds 2003 een stedenband met de stad Guaranda in Ecuador. De stedenband is een concrete invulling van de gemeentelijke internationale samenwerking.

Het doel is om in beide gemeenten kennis op te bouwen voor een betere maatschappelijke dienstverlening. Evergem en Guaranda wisselen voornamelijk kennis uit rond de thema’s afvalbeheer, bibliotheken, kinderopvang en communicatie.

Evergem koppelt de werking rond educatie en sensibilisering de laatste jaren steeds meer aan de werkbezoeken uit de partnergemeente en heeft een paar succesvolle acties achter de rug waarbij kunstenaars uit Guaranda aan de slag gaan met scholen en doelgroepen hier: 

  • De Ecuadoraanse kunstenaar Pablo Sanaguano bezocht Evergem twee keer. Tijdens zijn bezoek werkte hij samen met onder meer leerlingen en leerkrachten uit verschillende scholen, vrijwilligers, verenigingen en mensen met een beperking. Tijdens zijn eerste verblijf maakte hij een drieluik, dat vind je in de bibliotheek. Tijdens zijn tweede verblijf maakte hij samen met de Evergemse scholen en wilgenvlechter Hubert De Decker de reus Rosita. Zij draagt in haar rok de duurzame ontwikkelingsdoelen.
    Kunstenaar Pablo Sanaguano komt een reus bouwen
  • Er was een uitwisseling rond het maken van een muurschildering, thema stedenband en in de slipstream een samenwerking met lokale kunstenaars, DKO en scholen.
    Muurschilderij in Evergem
  • Recent was er een ontvangst van een delegatie van de jeugdsymfonica uit de partnergemeente, in samenwerking met de kunstmiddelbare school MUDA en de cultuurraad.
    Guaranda aanwezig in cultuur 14-daagse
Lege ster Ster