Geïnspireerd door de ‘Murals for Change’ hebben ze in Lokeren twee muurschilderingen gemaakt met als thema internationale solidariteit. Deze muurschilderijen werden als kapstok gebruikt om een samenwerking te creëren tussen de wijkbewoners van De Kop, de basisscholen van deze wijk en de jeugdbewegingen. Aan de hand van tal van activiteiten werden de deelnemers geïnformeerd en gesensibiliseerd rond mondiale thema’s.
Doel van het project was ook jongeren te gaan betrekken en te sensibiliseren rond mondiale thema's. Zo werden ze betrokken bij het volledig proces en het ontwerpen van de muurschilderingen. Naast een workshop graffiti kregen de leerlingen van het zesde jaar van de Boskesschool de workshop 'Chico van de chocoladefabriek' van De Aanstokerij rond eerlijke handel.
Er werd ook een crowdfunding opgezet voor de financiering van het project. Een aperitiefconcert in samenwerking met de Kunstacademie Ter Beuken was hiervoor het slotmoment.
Zowel leerlingen van de Boskesschool als een 10-tal vrijwillige wijkbewoners sloegen de handen in elkaar om samen de muren voor te bereiden met een grondlaag vooraleer de kunstenaars aan het werk gingen. Voor de muurschildering onder de viaduct werd er gewerkt op basis van de schetsen die de leerlingen maakten rond het thema van milieu & klimaat wereldwijd. Onder begeleiding van vzw Wallin werden de geselecteerde tekeningen op de muren aangebracht.
De muurschildering in de Karrenstraat werd gekozen door de wijkbewoners van de Kopwijk. Zij kozen voor een 'changemaker' die op Kaapverdië woont en leeft. Deze vrouw zorgt daar voor duurzaam en sociaal toerisme ten voordele van de lokale bevolking. Het uiteindelijk resultaat werd gevierd met een officiële inhuldiging.
11-groep Lokeren, Stad Lokeren, Culturele Raad Lokeren, Mondiale Raad Lokeren, Boskesschool, Kunstenacademie Ter Beuken, VZW Hoogland, buurtcomité Kopkapel en een 10-tal actieve wijkbewoners.
Inwoners van Lokeren, leerlingen Boskesschool en ouders, jeugdbewegingen
De totale kost voor dit project kwam op 8.345 euro. Zowel de Culturele als de Mondiale Raad hebben elk 1000 euro gegeven. Van het Streekfonds Oost-Vlaanderen kregen ze 3000 euro en via de subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen om het lokaal mondiaal te versterken nog eens 3000 euro. De rest werd betaald vanuit de opbrengst van de crowdfunding.